top of page
Image by Anton Mislawsky

Jeruzalem

Bezoek de meest heilige en spirituele stad ter wereld. Combineer een rondleiding langs de heilige plaatsen van de drie wereldgodsdiensten met een wandeling over de muur. Dwaal over authentieke en kleurrijke markten. Laat de omgeving op je inwerken en laat de spiritualiteit van Jeruzalem je geest tot rust brengen.

Image by Levi Meir Clancy

Tel Aviv

Geniet van de bruisende stad Tel Aviv, ook wel aangeduid als ‘de stad die nooit slaapt’. Oud versus nieuw. Bauhaus architectuur naast moderne wolkenkrabbers. En altijd het heerlijke strand met de prachtige boulevard en de overvloed aan uitgaansgelegenheden plus een uitstekende keuken!

Noord Israël

Een groen golvend landschap met uitzicht op het Meer van Galilea, een natuurlijk bos, kleine dorpjes en altijd aangenaam weer maken je ervaring in Noord-Israël compleet.

טיול-432.jpg

Zuid Israël

Als de woestijn je roept, dan is een bezoek aan Zuid-Israël een must! Ontdek het unieke landschap met kraters, kloven en wadi’s in de Negev woestijn. Laat je vervoeren door de schoonheid van de rotsen in het Timna Park en rust daarna uit in de oase van Eilat aan de oevers van de Rode Zee.

PikiWiki_Israel_38757_Overlooking_his_land (1).jpg
Untitled design (79).png

Culiniar Israël

Niet alleen de bezienswaardigheden en landschappen zijn uniek en gevarieerd in Israël, ook op culinair gebied  valt er veel te ontdekken. Je vind er niet alleen de smakelijke en gezonde Midden-Oosterse keuken, maar ook een ruime keuze aan restaurants met een Europese, Amerikaanse en Aziatische menu. Israël is met recht een ‘melting pot’ te noemen.  Wil je een pita met falafel of shoarma op een van de kleurrijke markten pakken of jezelf laten verwennen in een sterren restaurant? Alles is mogelijk in Israël!

IMG_20230322_093558[1]_edited.jpg

Wijn Tour

De wijnproductie van Israël heeft een rijke geschiedenis die diep geworteld is in de geschiedenis en teruggaat tot bijbelse tijden, en strekt zich uit over meer dan 5.000 jaar. In de afgelopen jaren heeft de wijnindustrie van het land opmerkelijke groei en uitbreiding doorgemaakt, wat heeft geleid tot de oprichting van een netwerk van eersteklas wijnmakerijen dat zich uitstrekt over het hele land. Met meer dan 350 wijnhuizen verspreid over Israël, van het Toscaanse Galilea in het noorden tot de droge Negev-woestijn in het zuiden, is Israël een belangrijke speler geworden in de wereldwijde wijnindustrie. De officiële wijnregio's van Israël zijn Galilea, Shomron, Samson, Judean Hills en de Negev.

De Dode Zee

Het is een bizarre ervaring om te zwemmen, of eigenlijk is het drijven, in de Dode Zee. Dit is de laagst gelegen plek op het aardoppervlak, 430 meter onder zeeniveau.  Het is een van de wereldwonderen in de Yehuda-woestijn. En terwijl je dobbert in het met mineralen verrijkte geneeskrachtige water geniet je van de hagelwitte zoutformaties, soms in de vorm van spectaculaire paddenstoelen. En breng ook bezoek aan de berg Masada en het nationale natuurreservaat van Ein Gedi. Wandelaars kunnen in de  bergen rond de Dode Zee steenbokken, hazen, hyraxen, jakhalzen, vossen en zelfs luipaarden tegenkomen.

20211117_135824-01-1024x577 (1).webp

Religieus Israël

Er is geen land ter wereld zo vol religieuze geschiedenis en heilige plaatsen, op korte afstand van elkaar, als Israël. Wie heeft nooit gehoord van Jeruzalem, Nazareth, Bethlehem of Tiberias aan de oevers van het Meer van Galilea? Ervaar deze plaatsen nu zelf. Aan jou de keuze wat je wil zien.

Untitled design (85).png
Untitled design - 2023-01-29T203216.726.png

Flora en Fauna

De geografie en het klimaat van Israël creëren een diverse reeks flora en fauna. Met meer dan 2.500 plantensoorten, waaronder de iconische cipresboom en de delicate anemoonbloem, en meer dan 100 zoogdiersoorten, 500 vogelsoorten en 100 reptiel- en amfibiesoorten, zoals de ibex en de hopvogel, is de wilde dierenwereld van het land rijk en gevarieerd. Ondanks de kleine omvang herbergt Israël verschillende bedreigde diersoorten, zoals de zandkat, de gestreepte hyena en de arend, en er worden inspanningen geleverd om ze te beschermen.

הרכב בשדה התעופה רמון (1).jpg

Op Maat 

Gemaakte

Reizen

Ik specialiseer me in op maat gemaakte rondleidingen op verzoek van de klant / bezoeker. Ik coördineer het verblijf, vervoer en het bezoek aan restaurants en gastvrijheid in alle delen van het land.

bottom of page