top of page
Image by Mehdi Sepehri

Avner Muller is een ervaren gids, geboren en getogen in Israël. Bevlogen van zijn land weet hij als geen ander welke plekken je écht gezien moet hebben en beschikt hij over een oneindige hoeveelheid kennis welke hij met passie in uw taal over weet te brengen. Met Nederlandse ouders die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël zijn geëmigreerd groeide Avner als jongste van zijn gezin op in een agrarisch dorp (een zogeheten “Moshav,”een coöperatieve landbouwnederzetting) en werd er veel aandacht geschonken aan de liefde voor Israël en de aarde.

 Na de basisschool ging Avner naar de landbouwschool, een periode waarin hij Israël nog beter heeft leren kennen. Gefascineerd door het adembenemende, diverse landschap wandelde Avner het hele land door, voetstappen achterlatend van noord naar zuid en van oost naar west. Hij zegt zelf: "Overal waar je kijkt ligt de geschiedenis te wachten en de natuur is heel afwisselend en verrassend.” Ook nadat Avner in het leger diende als parachutist en infanterist bleef de natuur zijn eindeloze passie.

Hij studeerde  landbouw en tuinieren, een vak waarin vervolgens vele jaren heeft gewerkt. Na het afronden van zijn academische opleiding volgde hij diverse cursussen over de flora en fauna, geologie, archeologie en historie en het onstaan van het Christendom in Israël. Getrouwd en zowel vader als opa van vijf(klein-)kinderen woont hij in het dorp Moshav Magshimim (op 10 minuten afstand van de luchthaven) in hetzelfde huis als waar hij is geboren. Door zijn niet te stillen liefde voor zijn land gaat hij telkens vol passie en energie de uitdaging aan om deze liefde en de geschiedenis van Israël aan uw door te geven, zodat uw Israël en al haar glorie optimaal kunt beleven. Laat u inspireren door het mooiste land ter wereld.

קברי הכוהנים בקידרון.JPG

Beleef het echte Israël met een gids

Als gids ben ik gecertificeerd door het Ministerie van Toerisme en heb veel ervaring, beschik over humor en ben een no-nonsense man. Met veel zorg en persoonlijke aandacht neem ik u graag mee op een boeiend avontuur met comfort en unieke ervaringen. Mijn rol als gids is er op gericht u optimaal te laten genieten van uw vakantie en is geslaagd als u thuiskomt met een verhaal om te delen. Met mooie en rijke herinneringen aan uw onvergetelijke indrukwekkende reis naar Israël. Ik Hebreeuws, Nederlands, Engels, Arabisch en Basis Chinees. Dompel je onder in de Israëlische eeuwen oude cultuur, geniet van beeldschone afwisselende natuur, religieuze invloeden, de stilte in de woestijn, de Dode Zee of een City-break. Verder geniet u ook van aangename culinaire verrassingen. Israël is een land van verscheidenheid en is tegelijkertijd hypermodern. Ik kijk er dan ook naar uit u te mogen gidsen, Israël is een aanrader voor iedereen die van reizen houdt.

bottom of page